Kokosový olej a la Marrakech s kurčaťom a šošovicou
Ako prvý zo skvelých receptov KULAU s použítím nášho bio kokosového oleja alebo bio kokosového cukru vám predstavíme lahodnú pochúťku s kurčaťom a šošovicou.
Prísady pre 4 osoby:
1 polievková lyžica KULAU Bio kokosového oleja
4ks kuracích pŕs (najlepšie samozrejme Bio)
200g celozrnej múky
250g hnedej šošovice
1 zväzok jarnej cibuľky
12 vysušených marhúľ
150g hrozienok
1 zväzok nadrobno pokrájaného petržlenu
1 malý kus zázvoru
soľ podľa chuti (približne polovica čajovej lyžičky)
čierne korenie
ak máte poruke: trochu škorice, rasca, kajanské korenie
120ml vody s 1 čajovou lyžičkou zeleninového vývaru
Príprava:
Zohrejte rúru na 180°C. Kokosový olej zohrejte na panvici. Kuracie prsia posypte celozrnnou múkou a položte na rozohriatu panvicu pokiaľ nezhnednú. Kuracie prsia vezmite opatrne z panvice a položte ich na tanier. Šošovicu, jarnú cibuľku, marhule, hrozienka, petržlen, zázvor, soľ a koreniny dajte na rozohriatu panvicu. Túto zmes osmažte pri vysokej teplote (cca 10 minút) a potom ju dajte do pevnej formy s pokrievkou. Kuracie prsia položte navrch, pridajte k nim vodu s vývarom a všetko pečte s pokrievkou cca 30 minút v rozohriatej rúre. Ak nebudú kuracie prsia a šošovica ešte dostatočne upečené, nechajte ich dopiecť ešte cca 10 minút.
Autor: Marek, KULAU (SK-DE)
—————
Kontakt
KULAU SlovenskoBosáková 7/38
851 04 Bratislava
Slovenská Republika
+421 908 841 438
kulau@kulau.sk