100% Bio kokosový cukor KULAU z kokosových kvetov
Jedinečný hnedý cukor z kokosových kvetov je už stáročia obľúbeným sladidlom a pochúťkou v Ázii. Vďaka jeho skvelej chuti a nutričnej hodnote sa postupne stáva čoraz populárnejším aj v Európe a ostatnom svete.

zdroj foto: https://www.nutritiousamerica.com
KULAU vám ako jediný prináša na slovenský trh tento skvelý a prakticky najzdravší spomedzi všetkých dostupných cukrov široko-ďaleko a to hneď v štyroch príchutiach:
KULAU Pure – čistý kokosový cukor
KULAU Limetka / Levanduľa – čistý kokosový cukor s organickým limetkovým granulátom a kvetmi levandule
KULAU Pomaranč – čistý kokosový cukor s organickým pomarančovým granulátom
KULAU Zázvor – čistý kokosový cukor s organickým zázvorovým granulátom
BIO Kokosový cukor sa vyrába z miazgy čerstvo nazbieraných kokosových kvetov.
Ihneď po zozbieraní kvetov miazgu jemne necháme karamelizovať nad voľne položeným horiacim drevom niekoľko hodín. Následne necháme kokosový cukor kryštalizovať.
Táto tradičná technika výroby a vysoký obsah prírodných minerálov obsiahnutých v kokosových kvetoch zaručujú kokosovému cukru jedinečnú a charakteristickú chuť a množstvo prospešných vlastností pre organizmus.
Hnedý cukor z kokosových kvetov je bohatý na viaceré vzácne látky. Veľký obsah draslíku, zinku, železa, viacerých vitamínov a amino-kyselín vytvára z tohto cukru skutočného „kráľa“ medzi cukrami z pohľadu zdravotných účinkov pre človeka.
Dovoz kokosového cukru do našich končín určite poteší aj diabetikov. Čisté kokosové produkty majú okrem antivírusových a antibakteriálnych účinkov aj pozitívne vplyvy pri redukcii diabetických komplikácií, pri problémoch so srdcom, kosťami alebo pečeňou.
Zvážte si, či chcete naďalej pokračovať s konzumáciou klasického rafinovaného cukru (prezývaného aj „biely jed“) alebo dáte zelenú produktom na čisto prírodnej báze. Pravdou je, že sa ponúkajú aj iné (možno lacnejšie) alternatívy (med, trstinový cukor...), ktoré sú síce zdravšie ako biely cukor, ale ani tie nedosahujú také výsledky a nemajú také vlastnosti ako pravý kokosový cukor z kokosových kvetov.
Verte nám, že jeho nezameniteľná nasladlá chuť sa stane obľúbenou u vás a celej vašej rodiny. Je skvelý ako sladidlo do čaju, kávy a množstva iných nápojov, ako aj do jedál a dezertov. Veľa ľudí ho obľubuje jesť len tak samostatne, pretože sám o sebe chutí ako skvelý exotický dezert podobný karamelu.
POZOR! Niektorí ľudia si zamieňajú hnedý kokosový cukor za palmový cukor. Tieto dva cukre sú odlišné. Kým hnedý kokosový cukor sa vyrába z kvetov kokosovej palmy, tak palmový cukor sa vyrába zo stromu Palmyra. Nájdu sa obchodníci, ktorí tento palmový cukor predávajú ako kokosový, pretože sa líšia aj v cene, čím zavádzajú zákazníkov. Vždy si pozorne prečítajte zloženie a všetky dostupné informácie skôr než si ho kúpite inde ako v KULAU.
Jedným z najväčších zdravotných benefitov kokosového cukru je jeho viac než povzbudivý glykemický index (GI = 35), čím sa zaraďuje do kategórie potravín s tzv. „nízkym glykemickým indexom“. To znamená, že pozitívne vplýva na telo človeka pri chudnutí a ľahšie sa v tele spracúva.
Tak a poďme si ešte porovnať najznámejšie sladidlá vo svete a obsah vzácnych látok v nich:

zdroj: Filipínsky výskumný inštitút potravín a výživy
V nasledujúcej tabuľke sa oboznámite so zdravotnými benefitmi vybraných vzácnych látok obsiahnutých v kokosovom cukre:

zdroj: Filipínsky výskumný inštitút potravín a výživy
Kontakt
KULAU SlovenskoBosáková 7/38
851 04 Bratislava
Slovenská Republika
+421 908 841 438
kulau@kulau.sk
Novinky zo sveta kokosov
Vieš aký je rozdiel medzi kokosovým mliekom a kokosovou vodou?
—————
“Ako si vybrať kokosák”, alebo veľký článok o kokosových olejoch
—————

%20-%20PURE%20-%20RGB%20websize_resize_resize.jpg)
 - Limetka-Levanduľa - RGB websize_resize_resize.jpg)
 - Pomaranč - RBG websize_resize_resize.jpg)
 - Zázvor websize.jpg)