Panenský BIO kokosový olej KULAU
Panenský BIO kokosový olej KULAU má naozaj všestranné využitie. Okrem bohatého využitia v starostlivosti o vonkajšiu a vnútornú krásu a zdravie je ideálny na pečenie, vyprážanie a varenie aj kvôli jeho odolnosti voči vysokým teplotám. Rovnako obľúbený je v studenej kuchyni.
Jemná príchuť kokosu dodáva jedlám nezameniteľnú exotickú chuť a arómu.
Po dlhom a svedomitom hľadaní kvalitného biologického kokosového oleja sme ho konečne našli a ponúkame Vám absolútneho favorita na nemeckom trhu, ktorý začal v roku 2012 expandovať do ďalších krajín Európy (vrátane Slovenska). Tento jemný olej zaváňajúci čerstvými kokosmi je lisovaný za studena a v jednotlivých procesoch výroby nie je rozohriaty, čím sa zachovávajú všetky jeho výživové hodnoty. Šetrné spracovanie a plnenie garantujú jeho jedinečnú čerstvosť a vysokú kvalitu.
KULAU BIO Kokosový olej pochádza z malej lisovne oleja s vlastnou plantážou na Filipínach. Kokosový olej nie je iba veľmi dobre chutiaca a exotická alternatíva k ostatným stolovým olejom a maslu, ale ako ukázali štúdie je aj veľmi zdravý.
Nasýtené mastné kyseliny (so stredne dlhým reťazcom) obsiahnuté v kokosovom oleji (kyselina laurová až 55%) sú dôležité pre stavbu a stabilizáciu ľudského tela.
BIO Kokosový olej sa nepoužíva iba v kuchyni, ale je aj patentovaný pleťový prípravok a prípravok na vlasy. Existujú samozrejme aj ďalšie možnosti využitia ako napr. prirodzené bielenie zubov, napomáha pri redukcii hmotnosti, pôsobí pozitívne pri odstraňovaní akné a v neposlednom rade je veľmi obľúbeným lubrikantom vo veľkej časti Ázie. Podrobnejšie sa využitiu oleja budeme venovať na tomto mieste.
Nie je snáď žiadna náhoda, že ľudia žijúci tam, kde sa kokosový olej používa bežne v kuchyni a na telo, majú krásnu pokožku, zdravé lesklé vlasy a vyžaruje z nich pozitívna energia.
Zdravotné aspekty kokosového oleja
Kokosový olej obsahuje veľké množstvo kyseliny laurovej, v ktorej je obsiahnutých veľký počet látok pozitívne ovplyvňujúcich zdravie človeka.
Je to tá istá kyselina, ktorá je prítomná aj v materskom mlieku.
Viacerí experti vychádzajú z toho, že kyselina laurová priaznivo podporuje imunitný systém kojenca aj dospelého jedinca.
Kyselina laurová zlepšuje vstrebávanie kalcia, magnézia a takisto aj vitamínov rozpustných v tukoch (A, D, E a K).
Existujú štúdie, ktoré potvrdzujú to, že kokosový olej sa nepremení na telesný tuk tak rýchlo ako ostatné tuky a oleje, pretože v ňom obsiahnuté nasýtené mastné kyseliny pozostávajú zo stredne dlhých reťazcov (tzv. MCT – medium chain triglycerides), ktoré majú množstvo pozitívnych účinkov pre organizmus a spáľujú sa skôr ako majú šancu sa v tele usadiť ako telesný tuk.
Z týchto dôvodov a množstva iných zdravotných benefitov zažíva kokosový olej renesanciu a ponúka ho každý dobrý obchod so zdravými potravinami v Amerike, Európe, Austrálii a samozrejme v Ázii.
Jestvuje veľa rôznych výsledkov z výskumu, ktoré potvrdzujú zdraviu prospešné aspekty kokosového oleja ako napr.: pozitívne účinky pri liečbe srdcovo-cievnych ochorení, senilite, dokonca rakovine a HIV. Väčšina z nich je bohužiaľ iba v angličtine, môžete si ich prečítať napríklad na nasledujúcej americkej webovej stránke Coconut Research Center. Pre všetkých, ktorých zaujímajú tieto informácie máme dobrú správu, pretože tím „KULAU Slovensko“ sa venuje postupne prekladu vybraných článkov a textov a budeme ich uverejňovať na našich stránkach.
Skvelým zdrojom informácií je prehľadne napísaná kniha od Doktora Bruce-a Fife-a „The Coconut Oil Miracle“.
Obsah výživových látok na 100g:
Kalórie: 3404 KJ / 828 kcal
Bielkoviny: 0g
Sacharidy: 0g
Tuky: 100g
-
Nasýtené mastné kyseliny (so stredne dlhým reťazcom): 95,8g
-
z toho kyselina laurová: 52,5g
-
-
Nenasýtené jednoduché mastné kyseliny: 3,6g
-
Zložené nenasýtené mastné kyseliny: 0,6g
Cholesterol: 0g
Proces výroby 100% Bio kokosového oleja
-
Prasknutie kokosového orecha ručným nástrojom (1. voľba)
-
Príprava kokosovej dužiny na lisovanie
-
Lisovanie kokosovej dužiny (za studena)
-
Odstredenie obsiahnutého mlieka
-
Koncentrovaný kokosový tuk sa ochladí na -20°C
-
Pri teplote okolo 40°C sa kokosový tuk roztopí
-
Opakované odstredenie, opakovaná strata vody
-
Filtrácia prostredníctvom filtra z celulózy na získanie čistého kokosového oleja
-
Skúška vlhkosti
-
Skúška obsahu látok
-
Naplnenie do fliaš
Kontakt
KULAU SlovenskoBosáková 7/38
851 04 Bratislava
Slovenská Republika
+421 908 841 438
kulau@kulau.sk
Novinky zo sveta kokosov
Vieš aký je rozdiel medzi kokosovým mliekom a kokosovou vodou?
—————
“Ako si vybrať kokosák”, alebo veľký článok o kokosových olejoch
—————
Kokosovo-Kulauácke "papaníčko"
Fitness omeleta a lá KULAU
—————
Kokosový olej a la Marrakech s kurčaťom a šošovicou
—————